maanantai 1. marraskuuta 2010

8. sessio - Matoja

Kulkiessaan kujia Sha-Tzuun perässä, he saapuvat talon röttelölle, jota Sha-Tzuu osoittaa.
"Tuolla, matoja kaikille."

"Tuolla on niitä matoja. Meillä ei ole oikeanlaista valuuttaa, mutta parasta silti katsoa," sanon muille ja kehotan Sha-Tzuuta menemään edellä rakennukseen.

Rakennus on pieni ja kaikki, mitä siellä on on tehty roskista. Huonekalut, koriste-esineet, kaikki. Keskellä huonetta on tynnyreistä tehty tiski. Sen takana seisoo mies rääsyissä. Hän on kalju ja hän on likainen.
"Mitä saisi olla?" Mies kysyy. Sha-Tzu vastaa:
"Oplalan tulkkeja. viisi kappaletta." Mies kääntyy ja ottaa hyllyltä viisi purkkia.
"Tässä, ne maksavat viisituhatta blutokia."

"Eikö mikään muu valuutta kävisi? Minulla ei ole hajuakaan minkä näköisiä edes teidän blutokinne ovat."

Kauppias katsoo Chiasmia.
"Missä olet kasvanut, roskatynnyrissä? Vain blutokit käyvät. Tai aseet vaihdossa. Kaksi laserpistoolia."

"Miksi te molemmat luulette että olemme kasvaneet tynnyrissä ja olemme tyhmiä vain sen takia, ettemme tiedä minkälaista teidän valuutta on?" Kysyn, vaikken niinkään odota siihen edes vastausta. Katson muita ja sanon heille:
"Vaihtoehtona blutokeille tuo ehdottaa viidestä madosta kaksi laserpistoolia."

Sarwen sanoo pudistellen päätään:
"Ei, ei todellakaan. Meillä on juuri ja juuri tarpeeksi aseita itsellemme. Mitä hittoa on blutokit! Tämä alkaa jo ärsyttää. Ja miten me muuten pääsemme pois täältä ilman niitä kirottuja blutokeja? Eikö se maksanut, että saa nousta ylös? Ei ihme, ettei paljoa kyselty laskeutumisesta tänne. Sano tuolle haisulille, että aseita ei saa." Ur-Ukar kysyy:
"Kuinka paljon täällä mahtaa olla aseita yleensäkin? Ajattelin, onko ryöstö ihan mahdotonta?"

"Mm, ajattelin ihan samaa," sanon ja siirrän katseeni Sha-Tzuuhun.
"Ei aseita ja muut haluavat tietää myös mitä blutokit ovat. Sitä paitsi, eikö teillä ole aseita tarpeeksi?" Kysyn kautta rantain heidän asetilanteestaan.

Kauppias tuhahtaa.
"Imperiumin vartio ei hyväksy aseita täällä. Ne ovat haluttua tavaraa. Se, jolla on ase, on valtaa."

"Eikö teillä ole mitään millä puolustautua jos joku vihamielinen tulisi tänne? Esimerkiksi Shimballilaisia?" Kysyn yhä kalastaen tarkempaa tietoa.

"Tämä on Imperiumin vartion kaatopaikka. Ei kukaan tänne uskalla hyökätä." Mies näyttää ylöspäin. "Kiertoradalla on aina vähintään yksi Juggernaut."

"Juggernaut?"

Kauppias pudistelee päätään.
"Hyvänen aika, jopa minä tiedän enemmän kuin sinä." Sha-Tzuu sanoo:
"Juggernaut, sota-alus."

"Tiedän kyllä mikä se on, mutta tarkoitin, onko se siellä tätä kaatopaikkaa puolustamassa Imperiumin vartion toimesta?"

"Kyllä, kyllä on." Sarwen kysyy:
"Mistä te puhutte, mikä kiikastaa. Haluan jo tuon madon aivoihini -en voi uskoa, että sanoin juuri noin- että ymmärrän, mitä hittoa täällä tapahtuu." Chiasm näkee sivusilmällään, miten hitaasti ja miltei huomaamattomasti Arven käsi siirtyy laserpistoolin holsterille hänen reidellään.

"Tämä on Imperiumin vartion kaatopaikka eivätkä he hyväksy täällä aseita. Se jolla on aseita, on valtaa ja siksi he haluavat meiltä vaihdossa niitä," sanon muille, selventäen ryöstön mahdollisuutta.

Arpi sanoo:
"Selvä, tuo kertoi tarpeeksi. Sano hänelle, että jos hän huutaa, hänellä ei ole enää päätä. Minulla ei ole laserpistoolia, vaan blasteri." Blasteri on kuten laserpistooli, mutta ampuu suurempia plasma-sykäyksiä. Helposti lähietäisyydeltä voi ampua toisen pään irti. Joissain Tunnetun maailman kolkissa hyvinkin laiton ase. Arpi vetää blasterin holsterista ja osoittaa sillä kauppiasta. Sha-Tzu voivottelee vieressä. Sarwen näkee tilanteen ja kääntyy ovelle nojaten sen pieleen ja ottaen laserpistoolinsa ja katsoen ovenraosta ulos.

"Sinun on parasta tehdä yhteistyötä nyt, sillä jos huudat, menetät pääsi. Aloitetaan neuvottelut uudestaan, eikö? Mielestäni olisi kohtuullista että he saavat madot ja sitten puhumme siitä, miten frellissä pääsemme pois täältä jäteasemalta," sanon myyjälle ja katson häntä kysyvästi, odottaen hänen vastaustaan.

"Madot, ilmaiseksi? Ei, ei käy!"

"Älä korota ääntäsi jos pääsi on sinulle arvokas. Teet tämän helpommaksi itsellesi ja meille jos vain nyökkäät kiltisti ja annat ne madot."

"Mutta tänne harvoin tulee ulkoplaneettalaisia, tänne harvoin tulee tavaraa, kuten aseita tai blutokeja." Ur-Ukar heristää asettaan.
"Miksi en ymmärrä tuota vielä?" Hän ojentaa blasteriaan Chiasmille:
"Ota tähtäys." Sha-Tzu sanoo:
"Onko tämä tarpeellista? Minä en ole väkivaltainen."

"Kuten näet, tämä on tarpeellista," sanon Sha-Tzuulle ja otan Arven blasterin, osoittaen sillä myyjää.


Arpi ottaa veitsensä ja hyppää tiskin taakse tarttuen kauppiaasta ja painaen hänen päänsä tiskiin takaraivosta kyynärpäällään niin, että saa taivutettua miehen toisen käden hänen silmiensä eteen. Arpi alkaa veitsen terällä iskeä tiskiin hänen sormiensa välejä.
"Syödäänkö matoja, vai eikö syödä? Rakastaako, vai eikö rakasta?"

Toistan Arven lorun myyjälle ja jatkan:
"Anna ne nyt vain, tästä tulee muuten ikävää jälkeä."

"Ottakaa ne, siinä. Mutta saanko edes yhden laserpistoolin? Noita on vaikea kasvattaa."

"Kun he ovat vetäisseet madot aivohinsa, voit kysyä sitä heiltä itse," sanon ja uskallan laskea tähtäyksen myyjästä, ojentaen matopurkit muille.

Sarwen ottaa omansa.
"Tämä siis aukaistaan ja niistetään?" Ur-Ukar sanoo:
"En luota tähän. Hän varmasti huutaa apua, heti kun lähdemme. Eikö olisi parasta, jos viiltäisin hänen kurkkunsa auki nyt?"

"Ei ennenkuin hän on vahvistanut Sha-Tzuun sanat siitä summasta, mikä pitäisi maksaa halutessaan pois. Ehkä on jokin toinenkin keino, mitä Sha-Tzuu ei tiedä," sanon ja nyökkään Sarwenille.
"Vie se toukka lähemmäs nenääsi niin se hoitaa homman."

Sarwen siirtää purkkia lähemmäs ja toukka hyppää hänen ylähuulelleen ja luikertelee sisään sieraimesta. Sarwen irvistää hieman, kun mato syö tiensä hänen aivoihin. Arpi tarttuu kauppiasta niskahiuksista ja paiskaa hänen päänsä tiskille. Kauppias lysähtää maahan tajuttomana. Arpikin vetää madon sieraimeensa ilmeenkään värähtämättä. Hän katsoo kauppiasta maassa ja potkaisee häntä hajamielisesti kävellen tiskin takaa toiselle puolelle.
"Meillä ei ole valuuttaa, ei karttaa, ei Hyppyportin koodeja, ei rahaa nousta planeetalta. Minkälainen tämä Juggernaut oikein on? Olemmehan me ennenkin livenneet aluksellamme vaikka mistä." Sha-Tzuu katsoo Ur-Ukaria:
"Nyt puhut sentään älyllisten olentojen kieltä. Sinäkin ymmärtänet?" Hän viittaa Sarweniin, joka nyökkää. "Näköjään. Tarvitsemme rahaa. Mistä sitä saamme? Ei sinulla pikkukaveri sattuisi olemaan noita blutokeja?" Sha-Tzuu puristaa olkalaukkuaan rintakehäänsä vasten ja pudistelee kiivaasti päätään:
"Ei ole." Arpi virnistää:
"Taitaapa olla."

Ei kommentteja: