lauantai 1. lokakuuta 2011

Sessio 38, Osa 1 - Vihjeitä


"Totta. Toista ei ainakaan voi mitata rahassa," sanon nyökäten.
"Ja meillä on kyllä rahaa sen verran että pystymme maksamaan tuon mitä pyydät, älä murehdi siitä."

Gar nyökkää:
"Maksamme tiedoista." Mies virnistää.
"Käteisellä. Tiedättehän, täällä ei käy luotettavimpaa väkeä universumista, enkä tee teidän suhteen luottamuksessa poikkeusta."

"Sanoinhan jo, älä murehdi siitä maksusta. Me maksamme. Käteisellä," sanon miehelle.

Gar katsoo Chiasmia kulmiaan kohottaen, ja Chiasm huomaa sen selkeästi. Gar ei kuitenkaan sano mitään. Ainakaan vielä. Chiasm tietää, ettei Gar jää kysymättä rahasta. Strausser nyökkää.
"Hyvä." Hän odottaa hetken ja ojentaa kätensä.
"Ai niin, pahoittelen, summa on niin suuri, ettei se mahdu kämmenelleni." Hän vinkkaa ja hänen luokseen tuodaan arkku.
"Parempi?"

Vinkkaan Sha-Tzuulle päälläni ja osoitan katseellani arkkua.

Sha-Tzuu nyökkää ja alkaa laskea laukustaan rahaa arkkuun. Gar katsoo vielä tarkkaavaisemmin ja epäileväisemmin tätä toimitusta, sillä hän varta vasten kielsi ottamasta rahaa mukaan. Vaikkakin se raha tällä hetkellä heidät pelastaakin. Silti hän edelleen on vaiti. Strausser tarkkailee silmä kovana laskien jokaisen Sha-Tzuun laittaman blutokin, että summa varmasti on oikea.

Vilkaisen Garia ja hän näkee ilmeestäni, että olen hieman vaivautunut rahasta ja katson uteliaan jännittyneenä Strausseria, onko hänen ilmeensä tyytyväinen rahasummaan.

Sha-Tzuu pudottaa viimeisen kolikon:
"Siinä." Strausser katsoo häntä hetken ja virnistää napsauttaen sormiaan ja arkku rahoineen viedään pois. Strausser kääntyy ja antaa käskyn tuoda Garille kahden aluksen kommunikaatio-osoitteet.

Katson Starusseria hetken, tuntien vihastuvani häneen hänen ahneutensa vuoksi, mutta emme voi tehdä hänelle mitään täällä.

Garille tuodaan yksinkertainen paperilappu, missä on kaksi aluksen nimeä ja niiden yhteydet. Gar katsoo sitä ja tuhahtaa:
"Tämä paperilappu maksoi satatuhatta blutokia, törkeää." Strausser sanoo edelleen selkä päin heihin katsellen ulos ikkunasta avaruussatamaan:
"Paperi ei ole varmasti minkään arvoinen, mutta tieto siinä voi johtaa teidät aluksenne sekä kadonneen miehistönne jäsenen luokse. Ei paperi ole minkään arvoinen, mutta entä jos siihen kirjoittaa runon ja kun runoilija on kuollut, hänet muistetaan sen lapun kautta?" Strausser naurahtaa.

"Hyvä on, ymmärsimme pointtisi. Mennään jo," sanon ja kävelen jo hissille.

Kun hissin ovet sulkeutuvat, Strausser toivottaa heille hyvää onnea, eikä Chiasm osaa sanoa tarkoittiko hän todella mitä sanoi, vai oliko se ironiaa. Hississä Gar tarttuu Chiasmia olkavarresta ja Sha-Tzuuta kärsästä. "Teillä on seliteltävää."

"Ota ihan rauhassa Gar, ei ole tapahtunut enempää vahinkoa, eihän? Ja minä en ole edes tehnyt mitään." Puolustelen itseäni.

"Mitä oli puhetta rahasta?" Gar kovistelee Chiasmia, koska rutistaa Sha-Tzuun kärsää.

"Että se pysyy aluksella?" Kysyn vaisusti, mutta jatkan:
"Jos sitä ei olisi ollut mukana, olisi tilanne hankaloittunut. Nyt tuo frellin dren aivo sai rahansa ja me tiedon."

"Se on aivan totta, että ilman rahaa tilanne olisi ollut hankalempaa. Se ei kuitenkaan muuta sitä asiaa, että joku niskuroi minun käskyäni vastaan. Kyse on luottamuksesta." Sarwen tarttuu Garia kädestä ja sanoo: "Hei, tuo raha pelasti meidät, oli se sitten sääntöjäsi vastaan tai ei..." Gar mulkaisee Sarwenia:
"Minulla riittää käsiä sinun kurkullesikin..."

"Minä en ole pettänyt luottamustasi vielä kertaakaan," sanon puolustellen jälleen itseäni.

"Eli, se on tämä kääpiö." Gar irrottaa otteensa Chiasmista ja katsoo Sha-Tzuuta:
"Vai vakooja?" Chiasm tietää, että raivostuneet Voroxit ovat hurjia ja pitelemättömiä, ja varsinkaan jonkin rakkaan menetys, kuten aluksen, ei  auta yhtään stressinsietokykyä.

"Gar!" Huudahdan ja katson muita.
"Eikö kukaan voi sanoa hänelle jotain? Tämä ei auta asiaa yhtään."

Gar vilkaisee vielä Sha-Tzuuta, ja irrottaa otteensa hänestä. Sha-Tzuu hieroo hieman turvonnutta kärsäänsä ja kyynel valuu hänen silmäkulmastaan.

"Tapahtui mitä tapahtui, sille ei voi mitään ja uskon että Sha-Tzuu ymmärtää nyt että seuraavalla kerralla ei selviä pelkällä turvonneella kärsällä," sanon Garille ja lohduttavasti silitän Sha-Tzuun päälakea.

Alakerrassa heidät ohjataan nopeasti ulos vartijoiden toimesta, sillä ilmeisesti heidän käyntinsä on nyt loppu. Ainakin niiden mielestä, jotka tornia hallitsevat. Gar sanoo taputtaen paperia ja antaen sen Arvelle:
"Vartioi sitä hengelläsi." Hän katselee ympärilleen:
"Enää tarvitaan tarpeeksi kauaskantoinen lähetin, että saamme yhteyden näihin." Gar katsoo torniin:
"Tuonne ei taida olla asiaa, ellei varkaallamme ole lisää rahaa?" Sha-Tzuu pudistelee päätään vaisusti yhä apeana, loukkaantuneena ja surullisena.

"Mitä teemme?"

Gar katsoo Sha-Tzuuta:
"En tiedä. Tuolla on varmasti ainoat pitkänmatkan lähettimet. Tuskin kukaan avaruussatamassa päästää meitä omaan alukseensa... no, syyn varmaan arvaatte mitä meille kävi. Romuttamolta voisi löytyä lähetin?"

"Jäikö sinulle yhtään rahaa?" Kysyn Sha-Tzuulta.

"Jäi, ehkä 25.000 blutokia."

Ei kommentteja: