perjantai 25. toukokuuta 2012

Sessio 40 - Aluksen takaisin valloitus


Chiasm tarkkailee hangaarin ovea sisälle alukseen heidän odotellessa muiden saapumista. Gar ja Sarwen astuvat sisään alukseen ja Arpi sulkee hangaarin oven heidän perässään repien pari johtoa irti lukitakseen hangaarin oven niin, ettei kukaan pääse sisään, tai ulos. Sarwen virnistää ja kuiskaa:
"Erikoisen näköinen ulkoa päin. Ihan kuin jokin ulottuvuusportti tämän aluksen sisään." Hän ottaa laserpistoolinsa. Chiasm huomaa, että Garilla on selässään laserkivääri, jota hän ei ole ennen nähnyt.

Ilmeisesti Garilla on ollut hetki aikaa ostaa sellainen tai sitten se on ollut hänen turkissaa piilossa.
"Miten toimimme? Jakaannummeko ja kierrämme aluksen vai miten?" Kysyn.

Gar nyökkää:
"Tuossa on ideaa. Sarwen, Chiasm, yrittäkää päästä konehuoneen kautta Fealan hytille. Minä ja Arpi otamme ohjaamon haltuumme. Koittakaa edetä hiljaa." Arpi miettii hetken.
"Eikö sinulla ollut liiketunnistin jossain hangaarissa?" Gar katsoo Chiasmia kysyvästi:
"Saattaa ollakin..."

Koitan itsekin miettiä olenko siivotessani törmännyt sellaiseen, mutten ole varma edes miltä se näyttää.
"En tiedä. Kaikki on järjestyksessä mutten tiedä miltä sellainen näyttää," sanon.

Gar miettii hetken.
"Vähän kuin videokamera." Chiasmille tulee päähän mieleen kuva, ja hän tietänee mitä Gar tarkoittaa.

"Kyllä, nyt tiedän,"sSanon ja kaivan sen esiin yhdestä laatikosta.

Gar nyökkää ja heittää osan Sarwenille antaen hänelle myös kiväärinsä selästään ja ottaen laserpistoolin. Hän nyökkää:
"Me otamme konehuoneen ja ohjaamon, kun olet valmis, menkää Fealan luokse ja varmistakaa, onko hän siellä ja kunnossa. Sen jälkeen menkää kanttiiniin." Sarwen kohauttaa kätensä otsalleen sotilaallisesti. Gar ja Arpi lähtevät hiippailemaan eteenpäin ja Sarwen sanoo Chiasmille:
"Rakennamme nopeasti tästä laserkivääristä liiketunnistimella toimivan. Jos joku tänne tulee, kivääri ampuu hänet automaattisesti."

"Kuulostaa hyvältä. Miten se tehdään?" Kysyn valmiina auttamaan.

"Kytkemme tämän liiketunnistimen solenoidiin joka ohjaa liipaisinta. Joku liikkuu, solenoidi liikkuu, liipaisin liikkuu." Sarwen virnistää:
"Yksinkertaista." Hän antaa pyytää Chiasmilta osia selittäen mahdollisimman helposti, mitä tarvitsee. Chiasm ymmärtää, että tämä liiketunnistimella toimiva laserkivääri on sovellus, mutta ajaa asiaansa.

Sarwenin rakentaessa liiketunnistimella toimivaa asetta, sanon hieman hymyillen:
"Sinä olet todella taitava tällaisissa, tiesitkö?"

"No, olen harjoitellut. Pitää kyllä sanoa, että olen aika paljon oppinut Arvelta ja Garilta näitä elektronisia ja mekaanisia korjauksia. Enemmän olen itse ajatuskoneen käyttäjä. Mutta tämä on ihan helppoa. Voimme joskus yhdessä luppoaikana rakentaa jotain?" Kohautan olkapäitäni ja vastaan myöntävästi.
"Robotti. Rakennetaan pikkuinen robotti joka siivoaa ja tarjoilee ruokaa," sanon virnistäen ja siristän silmiäni hieman, mutristaen suutani ylisöpösti jatkaen:
"Ne ovat suloisia, kuten ne aseistetut siellä yhdellä planeetalla."

"Voimme rakentaa pienen robotin," Sarwen lupaa.
"Tämä on valmis." Hänellä on kaukosäädin, missä useita nappeja mutta vain yksi palaa.
"Päälle ja pois," hän sanoo:
"Sitten Fealan luokse. Jos hän on hytissään. Kulje varoen, yritetään kiinnittää mahdollisimman vähän huomiota, ettemme saa aikaan hälytystä kun Gar ja Arpi ovat valtaamassa takaisin konehuonetta ja ohjaamoa. Emme halua vaikeuttaa heidän työtään."

Nyökkään ja lähden edeltä konehuoneeseen, jonka kautta on tarkoitus päästä hyttiosastolle. Koko ajan kuljen hiljaa mutta ripeästi, välillä pysähtyen kuuntelemaan kuuluuko jossain askelia tai puhetta.

Kaikki vaikuttaa suhteellisen hiljaiselta. Jostain kantautuu ääntä, mutta eri suunnasta kuin mihin he ovat menossa. Hyttiosastolla hyttikäytävällä Fealan oven edessä näkyy olevan vartija, joka istuu tuolilla ase rennosti kotelossa. Sarwen kuiskaa Chiasmin korvaan niin likeltä hiljaa, että Chiasm tuntee Sarwenin lämpimän hengityksen kutituksen:
"Taitavat luottaa verhoon."

Nyökkään ja kysyn hiljaa, miten toimia.
"Ampuminen varmasti herättää turhan suurta meteliä, eikö?"

Sarwen nyökkää.
"Todennäköisesti. Täällä on kyllä ollut hiljaista, mutten tiedä kuinka hyvin äänet kantautuvat hiljaisissa käytävissä kun koneet eivät pauhaa, tai ilmastointikanavassa. Mikä se sinun erikoisalasi olikaan, kultaseni?"

"Tällä hetkellä erikoisalaani varmasti voisi olla toisten hämmentäminen, kuten tuon vartijan. En ole koskaan tehnyt mitään tällaista ja täytyy myöntää etten ole varma osaanko. On vain yksi mahdollisuus onnistua herättämättä kaikkien huomio," sanon hiljaa, katsoen vartijaa ja mietin, voisinko kokeilla vain kävellä paikalle, jututtaa miestä ja toivottavasti saada hänet hämmentyneeksi ja sitä kautta etsiä sopivaa tilaisuutta päästä eroon hänestä. Kuten esimerkiksi käyttämällä Arven lainaamaa stilettiä.

Sarwen punnitsee hetken vaihtoehtoja.
"Luotan sinuun."

Nyökkään ja varmistan vielä että veitsi on helposti saatavilla, kuten asekkin jos tilanne sitä vaatii ja lähden kävelemään kohti Fealan hyttiä, aivan muina miehinä, tuskin edes vilkaisten vartijaa.

Vartija ei aluksi edes huomaa Chiasmia, ennen kuin Chiasm on kymmenen metrin päässä Fealan ovesta. Vartija kohauttaa katsettaan ja ponnahtaa pystyyn alkaen hapuilla asettaan.

Päätän yrittää hoitaa asian puhumalla ja pysähdyn sanoen vartijalle:
"Sovitaanko niin etten kerro muille sinun uneksineen täällä käytävällä koska et edes huomannut minun saapumistani." Pitämättä taukoa tai antaen vielä miehelle puheenvuoroa, kysyn nyökäten ovea kohti:
"Onko hän pysynyt nätisti huoneessa?"

Vartija näyttää enemmän kuin hämmästyneeltä.
"Tuota, hän on ollut hiljaa." Hän ei enää hapuile asetta, mutta pitää kättään sen kahvalla.
"Kuka sinä olet?"

"Niinpä tietenkin. Kukaan ei ole vaivautunut kertomaan sinulle minun tulostani. Mutta ei se mitään. En aio moittia edes muita omasta huolimattomuudestaan," sanon ja astelen hitaasti kohti vartijaa.
"Minun pitäisi jutella hänen kanssaan, katsoa mitä saan hänestä irti mutta jos totta puhutaan, haluaisin tehdä jotain muuta sitä ennen." Pidän nyt pienen tauon ja katson miestä päästä jalkoihin, hymyillen toisesta suupielestäni kädet lanteillani ja sanon:
"Jos hän on kerran tähänkin asti ollut hiljaa ja pysynyt kiltisti huoneessaan, mitä sanot jos ehdotan sinulle pientä vapautusta tehtävästäsi, vaihtoehtona yrittää saada mielenkiintoani kuulusteluun heräämään? Näytät sellaiselta mieheltä joka pystyy siihen, toisin kuin ne jotka vain jakelevat käskyjä eivätkä tee itse mitään. Ja voit kutsua minua Chi'ksi." Sydämeni tykyttää, mutta yritän pitää leikkiä yllä ja katsoa tarttuuko mies syöttiin.

Mies katsoo Chiasmia kulmaansa kohauttaen.
"Minulle ei todellakaan ole sanottu mitään, mutta jos kerran niin sanot." Hän röyhistää rintaansa.

"Hyvä," sanon ja yritän ottaa stiletin käteeni miehen huomaamatta ja pitää sitä takkini hihan sisällä, kävellen hänen eteensä ja lasken vapaan käteni hänen rintakehälleen, sivellen sitä. Nostan toisen jalkani miestä vasten, kietoen sen hellästi hänen jalkansa ympärille ja ohjaan hänen kätensä reidelleni. Tarjoan hänelle kaulaani suudeltavaksi.

Vartija virnistää:
"Olen palkkasoturi, en mikään vartija typerälle papittarelle, joka ei edes tee mitään. Onneksi joku edes arvostaa sitä, mihin oikeasti pystyn." Mies kumartuu nuuhkaisemaan Chiasmin kaulaa.

Kun hän kumartuu kaulaani kohti, vien toisen käteni jossa pidän stilettiä, hänen kaulalleen ja painan terän laukaisevaa nappia. En tiedä onko pelkkä terän pistos tappava, mutta varmuuden vuoksi teen sahaavaa liikettä miehen kurkkua kohti, jotta hän varmasti ainakin tukehtuisi omaan vereensä.

Mies horjahtaa taaksepäin ja hänen kurkustaan roiskahtaa verta seinälle laajassa kaaressa, ennen kuin hän saa käden kaulalleen. Veri alkaa pursuta hänen sormiensa välistä. Hän yrittää huutaa, mutta suusta kuuluu vain kurlaavaa ääntä.

Miehen kurlatessa vertaan, otan häneltä aseen ja kokeilen onko Fealan hytin ovi auki.

Fealan hytin ovi on lukittu ulkoapäin koodilla. Sarwen hölkkää Chiasmin luokse tarkistaen selustaa.
"Ruumis pitäisi hävittää, mutta sama se, verta on seinällä kiitettävästi." Hän katsoo Fealan ovea: "Koodilukittu."

"Sinähän olet kätevä näissä hommissa. Saatko sen auki?"

Sarwen virnistää:
"Tietysti. Minulla on mestarikoodi, mitä ei voi vaihtaa kuin Gar." Hän näpyttelee koodin ja ovi aukeaa.
"Se ohittaa kaikki muut koodit."

"Minulla on sinulta paljon opittavaa," tokaisen hymyillen ja varmuuden vuoksi osoitan aseella huoneeseen, astuen sisään varovaisesti.

Feala istuu risti-istunnassa keskellä huonettaan. Huoneessa palaa satoja kynttilöitä. Hänellä on huivi päässään hiusten peittona. Hän aukaisee silmänsä vilkaistakseen tulijoita, ja sulkee ne jälleen. Sarwen tönäisee Chiasmia:
"Hän on niin onnellinen nähdessään meidät."

"Silmiinnähden," tokaisen hymyillen ja lasken aseeni. Kumarrun Fealan eteen ja kysyn hiljaa:
"Kuinka monta heitä on?"

Feala kohauttaa olkapäitään:
"Olen nähnyt kolme. En enempää." Hän hymyilee euforisesti:
"Uskotko nyt, Chiasm?

"Uskonko mihin?" Kysyn kohauttaen olkapäitäni.

"Korkeampaan voimaan. Rukoilin, että jumala johdattaa teidät pelastamaan minut, ja kuinka kävikään?" Sarwen katsoo kulma kohollaan Fealaa:
"Tuossa on kyllä tavallaan järkeä. Miksi he tulivat takaisin ja sinä törmäsit tähän alukseen sattumalta?"

"Ymmärrän kyllä tuon mitä tarkoitatte, mutten näe siinä siltikään korkeampaa voimaa vaan pelkkää sattumaa. Oli miten oli, ehkä minulla on aikaa miettiä sitä korkeampaa voimaa kunhan saamme tämän aluksen takaisin omaan haltuumme. Kaksi kolmesta on ainakin nyt poissa pelistä. Feala, ota tämä." Annan Fealalle vartijalta noukkimani aseen.
"Käytät sitä tai et, oma valintasi. Sarwen, osaatko nyt laittaa oveen uuden koodin? Fealan on varmasti hyvä pysyä hytissään kun jatkamme aluksen siivoamista," sanon ja kävelen ovelle, vilkaisten nopeasti ettei kukaan kävele käytävällä.

Käytävä näyttää tyhjältä.
"Chiasm, rukoilen sinulle johdatusta, kuten sinulle Sarwen."

"Kiitos." Sanon ja astun ulos hytistä, odottaen että Sarwen lukitsee oven.
"Tarkistammeko kanttiinin kuten oli suunnitelma?" Kysyn.

Sarwen nyökkää.
"Tarkistamme. En tiedä mitkä ovat Garin ja Arven vaiheet tällä hetkellä. En viitsi ottaa heihin yhteyttä, jos heillä on jotain meneillään... Tarkistamme kanttiinin, jos siellä on enemmän kuin yksi niin mietimme tarkemmin. Yhden pystyt hoitelemaan."

"Ja sinä kaksi tai useamman? Ei siis mitään hätää," sanon virnistäen ja lähden jälleen ripeästi mutta hiljaa kohti kanttiinia.

Käytävät kantiiniin ovat tyhjät, mutta jo ennen kuin he saapuvat kantiiniin, he kuulevat puhetta. Sarwen kohottaa vuoroin kolme ja neljä sormea ylös.

Nyökkään ja yritän viestittää sanomatta mitään, että jos vastustajia on neljä, otan niistä kaksi. Typerää minulta ehkä, mutta haluan luottaa Fealan rukouksiin.

Sarwen miettii hetken. Jos he alkavat ampua, se voi häiritä Garin ja Arven tehtävää. Toisaalta heistä ei ole kuulunut mitään joten kumpikin arvelee, että konehuone on turvattu. Sarwen nyökkää ja osoittaa Chiasmia ja vasempaan päin. Hän osoittaa itseään ja oikeaan päin.

Nyökkään ja osoitan valmiiksi jo vasempaan suuntaan aseellani, kävellen hieman kyyryssä kohti kanttiinin ovea. Ei ole aikaa tähtäillä, joten aloitan ampumisen vasemmalta, siirtyen pikkuhiljaa oikealle.

Sarwen kierähtää kanttiinin puolelle ja jää kyykkyyn ampuen.  Kumpikin räiskii kantiinin läpi ja lopettaa kun heidän säteensä alkavat kohdata. He varmistavat vielä alueen ja toteavat sen elottomaksi. Kantiinin lattialla makaa neljä ruumista. Sarwen virnistää:
"Alan rakastua sinuun, Chiasm."

Naurahdan ja virnistän Sarwenille. Olen yllättynyt suorituksestani positiivisesti, vaikka meillä olikin ylivoima. "Nyt ohjaamoon?" Kysyn.

"Odotellaan täällä. Ei viitsi mennä ohjaamoon, jos jostain syystä Gar ja Arpi eivät ole siellä vielä. He varmasti ilmoittavat, kun reitti on selvä."

Otan itselleni kahvin kun kerran olemme kanttiinissa ja istuudun pöydälle josta näen ovelle ja käytävälle. "Odotetaan hetki mutta jos ei mitään ala kuulua, menemme ohjaamoon, eikö?"

Sarwen nyökkää.
"Juomme kupin kahvia." Hänkin ottaa kahvin ja istuutuu pöydälle pitäen pistoolinsa piippua suunnattuna ovelle.
"Olen yllättynyt, että osaat toimintaa. Tiedäthän," hän tekee sormistaan pistoolin ja tähtää kahviautomaattia.

"Kuka vain osaa osoittaa piippua oikeaan suuntaan ja painaa liipaisinta. Mutta kuka vain ei osaa tähdätä ja tehdä nopeita tilannearvioita aseen kanssa. Minä en osaa. Tämä oli vain helppoa, koska meidän tulosta ei tiedetty."

Sarwen kohauttaa olkapäitään.
"Niin, mutta sait kaksi kaatoa. Ja kahviautomaatti toimii vielä."

Naurahdan ja nyökkään siemasten kahviani.
"Onko jotain mitä sinä et osaa? Olet kätevä laitteiden kanssa, osaat ampua ja osaat lentää alusta, eikö? Osaat juoda muutakin kuin värikkäitä drinkkejä ja osaat paljon muutakin."

"Mutta osaanko mitään hyvin? Ajatuskoneen kanssa olen hyvä, mutta Gar tai Arpi osaa paremmin noita sinun mainitsemiasi asioita."

"No sinä sen juuri sanoit mitä osaat hyvin," sanon hymyillen ja juon kahvini.
"Mielestäni olet myös hyvä laitteiden kanssa ja sen näen sitten kun rakennamme sen robotin."

Sarwen kohauttaa olkapäitään.
"Sinun taitoja en edelleenkään tiedä. Jostain sinäkin olet tullut, ja jotain tehnyt."

"Totta, mutta nyt ei ole oikea aika keskustella siitä mitä kukin osaa ja mitä ei, vaikka itse sinua kehuinkin. Joko menemme? Tämä istuminen ei tunnu nyt hyvältä," sanon ja laskeudun alas pöydältä, heittäen kupin roskiin.

Sarwen juo kahvinsa loppuun.
"Jep, kuljemme silti varoen."

Nyökkään ja ase kädessäni lähden kulkemaan edeltä kohti ohjaamoa, pitäen yhä varani.

Sarwen kulkee Chiasmin perässä turvaten enemmän selustaa, vaikka onkin varuillaan myös eteenpäin. Puolessa välissä matkaa ohjaamoon Sarwenin kommunikaattori särähtää ja Arpi sanoo:
"Konehuone ja ohjaamo turvattu. Yksi juoksi karkuun, todennäköisesti hangaariin."

"Jos hän on hangaariin menossa, rakentamasi aseen olisi pitänyt laueta. En ole ainakaan kuullut mitään." sanon Sarwenille.

Sarwen nyökkää.
"Sen olisi luullut kuulevan, eli yksi on jossain." Hän ottaa yhteyttä Arpeen:
"Hangaarista ei ole kuulunut ammuskelua, eli yksi on kateissa." Arpi vastaa:
"Antaa olla toistaiseksi, ehkä hän on piilossa ja yrittää päästä hangaariin. Käsken Fealaa lukitsemaan ovensa sisäpuolelta."

"Ja mitä nyt? Kutsummeko Jamiman ja Sha-Tzuun tänne ja lähdemme frelliin täältä?"

"Meillä ei vieläkään ole sitä kultaa. Mutta mennään ohjaamoon ja kysytään mitä Gar on ajatellut."

Nyökkään ja jatkan kulkua ohjaamoon, silti laskematta asettani.

Ohjaamossa on kolme ruumista, jotka on kannettu nurkkaan. Gar on ohjauslaitteiden takana ja Arpi tutkii heidän karttaansa.
"Tänne on syötetty koordinaatit. Kutsutko Chiasm Sha-Tzuun sekä Jamiman tänne takaisin. Minä haluan tietää, miksi tämä yksi kohde on otettu koordinaatteihin. Ja Sarwen, mene ottamaan heidät vastaan, siellä on edelleen varmasti ase käytössä."

Nyökkään ja ilmoitan Sha-Tzuulle että he voivat tulla alukselle.

Sarwen sanoo Arvelle, että he voisivat koittaa etsiä sitä tunkeilijaa vielä. Arpi nyökkää ja he lähtevät ohjaamosta. Gar katsoo Arven jättämää hologrammitähtikarttaa.
"En ymmärrä tätä," hän sanoo Chiasmille.

Menen katsomaan karttaa.

Gar jatkaa:
"He kävivät jossain asennuttamassa nopeasti verhon tähän, ja palasivat. Mutta miksi heillä on lukittu koordinaatit tuonne?" Gar ottaa yhteyttä Arpeen:
"Haluan hänet elävänä."

Pudistelen päätäni, sillä olen yhtä ymmällä tästä kuin hänkin.

Gar kysyy Chiasmilta: "Saatko tietoosi tuosta planeetan nimeä, tai jotain?"

"Voin yrittää," sanon ja alan tutkailla toimintoja, yrittäen saada jotain tietoa koordinaattien kohteesta.

Chiasm saa selville planeetan nimen "Cadaya." Ei muuta tietoa, sillä heillä ei ole tietokantaa riittävästi tästä tähtijärjestelmästä.

"Cadaya on planeetan nimi. Se on ainoa mitä sain irti," sanon Garille.

Gar nyökkää.
"Tuo nimi ei paljon auta, mutta hyvä, että sait senkin verran." Gar on tyytyväinen, että Chiasm alkaa hallita hieman ohjaamon laitteita.

Olen itsekin tyytyväinen että saan edes jotain aikaiseksi täällä, eikä ainakaan vielä ole tullut sellaista tilannetta vastaan että joku sanoisi valmiiksi jonkun tehtävän olevan mahdoton minulle.
"Ehkä Sha-Tzuu osaa sanoa jotain ja ainakin se karannut varas, kunhan hänet saadaan ensin kiinni. Elävänä."

Gar nyökkää.
"Jompi kumpi. Sha-Tzuu osannee kertoa planeetasta, vaikka hän on tähän asti ollut hyödytön. Karanneelta varkaalta haluan lähinnä tietää miksi he ovat matkalla tuonne, ja miksi he palasivat tänne. Jos itse varastaisit aluksen, tulisitko vuorokauden päästä takaisin samaan paikkaan?"

"En todellakaan. Mutta tulihan se jo täällä todettua etteivät he kovin älykkäitä olleet."

Gar nyökkää.
"Voi olla. Palkkasotureita on kahdenlaisia. Kivenkovia ammattilaisia, ja perus roistoja. Jälkimmäisten elämänkaari on lyhyt. Varsinkin jos ryttyilevät kenellekään, jolla on tulivoimaa tai edes vähän taitoa."

"Nämä taisivat sitten olla juuri niitä jälkimmäisiä. Ne siellä sheikin luona kaatopaikkaplaneetalla olivat eriliaisia. Vaikka kuolivathan hekin. Tosin Imperiaalin Vartion kädestä, mutta kuitenkin."

"Roistot kuolevat. Aina." Gar virnistää.

"Kaikki kuolevat. Aina," sanon ja käännyn katsomaan ovelle, odottaen muiden paluuta.

Gar sanoo:
"Tuo kuulostaa siltä, kuin kuolisi useasti. En tiedä miksi."

"En minäkään tiedä miten sait sen kuulostamaan siltä," sanon vilkaisten Garia.

Hetken kuluttua Sarwen ottaa yhteyden Gariin:
"Kiinni on. Sha-Tzuu ja Jamima ovat ulkopuolella. Arpi on sitomassa vankia." Gar hymyilee:
"Pidän tässä miehistössä siitä, että heihin voi luottaa täysin. He tekevät työt niin hyvin kuin voivat, enkä voisikaan kuvitella, että he koskaan pettäisivät minut."

"Tiedän että minä ja Sha-Tzuu olemme vielä kaukana siitä luottamuksesta mitä suot muille, mutta uskon että näkemyksesi meistäkin muuttuu," sanon ja kokeilen toimiiko Fealan kommunikaattori.

Fealan kommunikaattori toimii ja hän vastaa Chiasmille.

"Alus on turvattu, voit tulla pois huoneestasi," sanon hänelle.

Feala kiittää Chiasmia ja sanoo, että ennen kuin ruumiit ammutaan avaruuteen, tällä kertaa hän haluaa siunata heidän sielunsa ikuiselle matkalle tuonpuoleiseen.

Ilmoitan Garille että alan kasata kanttiinissa olevia ruumiita hangaariin ja lähden tekemään työn. Kiroan mielessäni sitä verimäärää mitä on nyt ympäri alusta, koska minä olen se joka sen joutuu kuitenkin siivoamaan.

Sha-Tzuu ja Jamima ovat tulleet jo takaisin alukselle. Sarwen on purkanut hänen nopeasti kasaamansa liiketunnistimella toimivan laserkiväärin.

Raahattuani ruumiit kanttiinista hangaariin, palaan ohjaamoon odottamaan uutta suunnitelmaamme.

Kaikki muutkin kerääntyvät ohjaamoon. Gar kysyy Arvelta heidän vangistaan ja Arpi sanoo, että vanki on siinä kontissa, mistä ylimääräinen matkustaja oli tullut. Gar nyökkää hyväksyvästi.
"Samalla, kun sinä Sha-Tzuu alat miettiä mikä paikka tuo on mihin koordinaatit on syötetty, minä ja Sarwen alamme häipyä täältä." Sarwen kurtistaa kulmiaan:
"Sinulla ei ole kultaa vielä." Gar tuhahtaa:
"Se jääköön. Minua alkaa tämä maailmankolkka jo ottaa frellin päähän."

"Eikö täällä olisi hyvä kohde testata tykin toimivuutta? Samalla kun lähdemme pois täältä, voisimme jättää terveiset lennonjohtotorniin," sanon vaikka tiedän ettei se ole viisasta.

Gar miettii.
"En tiedä. Sha-Tzuu, onko täällä omaa vartiota, tai jotain?" Sha-Tzuu sanoo:
"En usko, että on. Ehkä asiakkaat voisivat suuttua, että heidän planeettansa, mikä on heidän teoilleen vapaa, vaurioituisi järjestelmältään."

"Ketä kiinnostaa mitä he ajattelevat? Kaikki ovat roistoja ja varkaita. Minusta se olisi oikein hyvä viimeinen hyvästi Straussille. Saattaisi jopa käydä niinkin sopivasti, ettei hän enää sen jälkeen hengittäisi," sanon jopa innostuneena.

Gar nyökkää:
"Minua kiinnostaa se, lähteekö joku meidän perään."

"Hyvä on, testaamme sitä sitten johonkin muuhun kohteeseen. Strauss saa pitää satatonniamme ja me häivymme frelliin täältä. Kelpaa sekin," sanon nyökäten.

Gar nyökkää:
"Kaikki valmiina lähtöön tältä kurjalta dren-planeetalta?" Jokainen nyökkää ja Gar aloittaa nousun. Hän ottaa tosin uuden verhon pois päältä, ettei kukaan vain törmää heidän näkymättömään alukseen.
"Tämä verho tosin, frellin hyvä juttu."

"Totta. Jotain hyvää edes sillä sadallatuhannella," sanon virnistäen.

Gar nyökkää:
"Epäsuorasti, mutta asian voi ajatella noin. Ja kun me kotiin pääsemme, tämä raha, blutokit, on vain ylimääräistä painolastia."

"Emme ikinä siis aio palata tänne?" Kysyn hieman apeana jopa?

Gar kohauttaa olkapäitään:
"Saa nähdä. Ensin nousemme pois, ilmassa kuulustelemme tuota vankiamme, että mitä sillä Cadayalla on. Sen jälkeen mietimme, mitä teemme. Helpointa olisi unohtaa ahneus ja lähteä kotiin täältä."

"Kuulostaa hyvältä. Kumpikin siis."

Alus alkaa täristä ja nousta yhä korkeammalle läpäisten ilmakehän. Avaruuden painottomuudessa sen tärinä hilliintyy. Gar alkaa ohjata alustaan hieman syrjemmälle väylältä.
"Sha-Tzuu, kerrot kaiken planeetasta. Arpi, hanki tietoa vangilta. Chiasm, voinet mennä Arven mukaan jos haluat. Jamima, tee ruokaa. Sarwen, tarkista konehuone. Feala, ole ihana kuten aina."

"Tuo on varmasti todella rasittavaa aina käskyttää muita," tokaisen ja koska minulle ei tarjottu muuta tekemistä kuin kuulustelun seuraaminen, valitsen sen mielelläni ja lähden hangaariin sille kontille, jonne vanki on laitettu.

Ei kommentteja: