torstai 26. toukokuuta 2011

23. Sessio - Tuomionpäivän ohjus

"Ehkä voit auttaa meitä? Taidamme haluta ensin tietää onko edes mitään keinoa miten voit auttaa meitä, ennenkuin alamme keskustella pankin ryöstämisestä."

Punaisen veljeskunnan pappi nyökkää.
"Mitä te tarvitsette?"

"Pääsyn aluksellemme, joka joutui lähtemään täältä pois hälytyksen takia. Tarvitsemme siis keinon millä päästä täältä pois."

"Haluatte pois tältä planeetalta. Kuulostaa melko kohtuulliselta." Punaisen veljeskunnan papin luokse saapuu ripeästi henkilö, joka kuiskaa hänelle jotain ja poistuu.
"Olette etsittyjen listalla, te ette pääse pois täältä, ainakaan avaruussataman kautta."

"Aivan, emme ole kovin pidettyjä täällä sen ryöstön vuoksi joten miettikää tarkkaan haluatteko samalle mustalle listalle kuin me. Onko täältä keinoa päästä pois muuta kuin avaruussataman kautta?"

Pappi vastaa:
"Me olemme jo mustalla listalla. Meitä pidetään terroristeina vain sen takia, että haluamme jouduttaa Panluojan tahtoa."

"Ja mikä se on?"

"Seuratkaa minua," sanoo Punaisen veljeskunnan pappi ja lähtee kävelemään temppelirakennuksen takaovelle.

Arpi katsoo Chiasmia ja sanoo:
"Meillä ei ole aikaa tähän." Jamima kohauttaa olkapäitään:
"Toisaalta, taidamme olla täällä turvassa, mietin vain, että onkohan Gar ja Sarwen turvassa?"

"En tiedä. En ole kuullut heistä mitään sen jälkeen kun he aloittivat lähdön. Ja vaikka olenkin samaa mieltä ettei meillä ole tällaiseen drenin jauhamiseen aikaa, niin se on jo todettu ettei meillä ole muuta vaihtoehtoa," sanon seuratessani pappia.

Temppelin takana on suuri kuilu, jonka pohjalla on suuri metallinen luukku. Kuilu jatkuu myös ylöspäin ja siellä on samanlainen luukku. Tasolla, jossa he seisovat on hissi johon Punaisen veljeskunnan pappi astuu. Hissi näyttää johtavan alaspäin.

Pysähdyn ja katson hissiä epäluuloisena.
"Minne olet viemässä meitä?" Kysyn ennen kuin astun jalallani hissiin.

"Näytän teille jotain." Arpi astuu hissiin ja sanoo:
"Tiedät varmasti, että jos yrität jotain..."

Tällä kertaa en hillitse Arpea. Haluan myös että pappi tietää miten hänelle käy jos yrittää jotain. Astun myös hissiin.

Pappi vääntää hississä olevaa vipua, ja raskaat rattaat alkavat jossain koneistossa pyöriä ja hissi alkaa laskeutua. Jamima katsoo mielenkiintoa tuntien tätä rakennelmaa. Arpi kuiskaa Chiasmille:
"Näyttää ohjussiilolta."

Vilkaisen Arpea ja alan tutkia rakennelmaa paremmin. Onko se vanha käytöstä poistettu, vai kenties vieläkin toiminnassa.

Chiasm ei osaa sanoa tarkkaan. Käytössä se varmasti ei ole ollut, sillä seinät ovat pölyiset ja hämähäkinverkoissa. Jos siitä olisi ammuttu ohjuksia, ohjuksen raketti olisi polttanut seinät puhtaaksi.

"Ymmärsin että piileskelette täällä ja ilmeisesti teidän piilopaikasta ei ole tietoa koska olette vieläkin täällä, mutta tämä paikka... vanha ohjussiilo, onko se täysin unohdettu ja poissa toiminnasta?" Kysyn uteliaisuudesta.

"Näette pian." Hissi laskeutuu pohjalle, jossa on raskas metalliovi siilon kyljessä. Punaisen veljeskunnan pappi syöttää oveen monimutkaisen näköisen koodin, ja sen koneisto alkaa aukaista raskasta lukkoa. Ovi on vanhanaikainen, siinä ei ole ajatuskonetta, vaan se toimii mekaanisesti. Ovi aukeaa ja he saapuvat toiselle hissille.
"Tämä matka on lyhyempi."

Huokaisten astun toiseen hissiin.

Matka on lyhyempi, kuten mies lupasi. Ehkä vain kymmenen kerrosta alaspäin. He saapuvat jonkinlaiseen ohjauskeskukseen siilon pohjan seinän taakse. He ovat siilon pohjassa olevan luukun alapuolella. Ohjauskeskuksen siilon puoleisella seinällä on ikkuna, mistä näkyy suuri ohjus.

Katson ohjusta ja sitten pappia.
"Joko nyt kerrot mitä tämä on? Mikä on Panluojan tahto, miten te joudutatte sitä ja onko tällä ohjuksella mitään tekemistä sen kanssa?"

Punaisen veljeskunnan pappi katsoo Chiasmia, ja hänen silmissään on fanaattinen palo. Sellainen, joka on kulttilaisten silmissä.
"Huomasit varmasti ikonin temppelissä?"

"Kyllä, mitä siitä?"

"Tuo ohjus, ammumme sen aurinkoon ja profetia täyttyy. Tuo ohjus panee täytöntöön ikonin kuvaelman."

"Te siis aiotte tuhota tämän planeetan antamalla auringon kärventää sen? Miksi?" Kysyn ihmeissäni.

"Koska niin on kirjoitettu."

"Mutta tehän tuhoudutte samalla, eikö?"

"Emme, sillä olemme täällä maanalla turvassa. Tämä on turvapaikkamme, vain me selviydymme ja kun pinta-asukkaat ovat kärventyneet, ennallistamme planeetan niiden käyttöön, jotka kuuluvat Punaiseen veljeskuntaan." Jamima katsoo Chiasmia pyöritellen silmiään.

"Okei, hienoa teille. Ja tämä auttaa meitä miten?"

"Ohjus ei ole vielä valmis. Tarvitsemme rahoitusta sen loppuunrakentamiseen. Te kerrotte, miten saamme pankista rahaa kuten te, me autamme teidät pois planeetalta."

Pudistelen päätäni naurahtaen.
"Saatte rahaa pankista ryöstämällä sen. Yksinkertaista. Ja jos olette tarpeeksi nopeita, pääsette piiloon ja pidätte matalaa profiilia vähän aikaa. Ette kai oikeasti luule että meillä olisi jokin erityisen luotettava ja turvallinen keino sellaiseen? Se oli vain tuuria, kiitos prinsessamme," sanon ja osoitan Jamimaa.

Punaisen veljeskunnan pappi näyttää pettyneeltä.
"Teillä ei siis ollut mitään muuta tapaa, kuin vain ryöstää se?"

"Ei. Ei mitään ihme konsteja, vain kortti jolla saimme rahaa, mutta hyvin pian sen jälkeen hälytykset alkoivat soida."

"Ja mikä tämä kortti on?"

"Näytä se kortti, Jamima," pyydän ja kerron lyhyesti mikä se on.

Jamima näyttää kortin. Punaisen veljeskunnan pappi katsoo sitä.
"Ja miten tällä voi ryöstää pankin?"

"Tuskin sillä enää voikaan tehdä sitä. Eikö teillä ole ketään joka voisi yrittää hakea lainaa pankista tai jotain? Ette tule saamaan tuollaista korttia ja koska tuollaisella juuri saatiin luvattomasti summa rahaa ulos, varotoimenpiteet ovat varmasti kiristetty."

"Meillä ei ole henkilöllisyyttä pinnalla. Me olemme ulkopuolisia, hyljeksittyjä. Vihattuja."

Katson hetken pappia ja sanon:
"Sitten vaikuttaa siltä että mahdollisuutenne ovat hyvin huonot. Miten paljon edes tarvitsette rahaa?"

"Viisi miljoonaa blutokia." Jamima kuiskaa Chiasmille:
"Me saimme viisisataatuhatta."

"Melkoinen summa. Onnea vain yrityksillenne, valitettavasti me emme voi auttaa."

Punaisen veljeskunnan pappi sanoo:
"Sitten minäkään en voi auttaa teitä. Käsken vangitsemaan teidät. Ehkä ystävänne hankkivat sitten rahat meille." Arpi toimii jo miltei ennen kuin pappi on lopettanut lauseensa. Arpi syöksyy pappia päin olkapää edellä taklaten hänet ohjauspaneeliin, taittaa vatsalleen sen päälle, vääntää käden selän taakse ja painaa toisella kädellään hänen niskaansa. Hampaidensa välistä Arpi sanoo:
"Ensimmäinen virheliike, kätesi murtuu. Toinen virheliike, niskasi murtuu." Jamima taputtaa käsiään ja katsoo Arpea ihailevasti.

Huomaan Jamiman katseen ja pudistelen sille päätäni.
"Tietääkö se taho jonne kannatte rahaa hankkeenne toteuttamiseksi, mitä suunnittelette?" Kysyn papilta.

"Ei, kaupankäynti on kaupankäyntiä. Teemme kaikki tähän profetiaan liittyvät valmistelut niin, ettei pinnalla asuvat saa siitä tietää."

Hymähdän ja olen hetken hiljaa, miettien. Tai yritän miettiä mutten keksi mitään helppoa tai edes vaikeaa ratkaisua ongelman selvittämiseksi.
"Eikö tuo tarkoita sitten sitä, että profetianne joko viivästyy tai jää kokonaan tapahtumatta teidän takianne, koska ette ole saaneet kasattua ohjustanne? Onko teillä aseita?"

"Meillä ei ole paljon aseita, jos tarkoitat, että miksemme hyökkää suoraan. Olemme rauhallinen veljeskunta."

"Ei tarvittavia välineitä siis pankin ryöstämiseen?"

"Ei, meillä ei ole voimaa."

"Teillä ei ole voimaa, ei aseita, ei rahaa... miten ajattelitte toteuttaa hankkeenne sitten?"

"Te olisitte olleet yksi keino. Mutta teillä ei ole mitään tarjota meille. Tuota ohjusta on nyt rakennettu kolmessa sukupolvessa."

"Sitten sen ei ole tarkoitus tapahtua vielä. Ja en käsitä miksi pitäisi tuhota koko planeetta ja sen viattomatkin asukkaat, jos väitätte olevanne rauhallinen veljeskunta. Arpi, päästä hänet. Eiköhän hän usko että olet tosissasi," sanon.

Arpi sanoo Chiasmille:
"En ole vielä vakuuttunut." Mies sanoo:
"Me emme halua tarttua aseisiin, emme ole kouluttautuneita taistelijoita. Me täytämme vain profetian."

"Ette halua tarttua aseisiin mutta olette valmiita tuhoamaan kokonaisen planeetan profetianne takia? Oletteko varmoja että olette lukeneet profetianne oikein? Tuhoatte kaiken ja alatte rakentaa tyhjästä ilman rahaa, ilman mitään välineitä uutta elämää teille? Ei kuulosta hyvältä mielestäni."

Pappi kiihtyy selkeästi ja sanoo vihaisena:
"Sinä ulkopuolinen! Kyseenalaistatko profetian, mikä on kirjoitettu ennen kuin sinun sukusi on edes alkanut!" Jamima vastaa:
"Voit pitää profetiasi, mutta me haluamme vain pois." Hän vetää Chiasmia syrjään:
"Pitäisikö meidän antaa hänen uskoa, että autamme häntä? Jos pääsisimme kolmestaan yksityiseen tilaan ja saisimme yhteyden Gariin ja Sarweniin, voisimme miettiä, mitä teemme?"

"En tiedä. Olisivatko he niin helposti vedettävissä, että uskoisivat jos antaisimme kortin heille ja vakuuttaisimme että sillä saattaisi vielä saada rahaa, mutta sitä tulisi käyttää vasta sitten kun olemme päässeet pois? Tuskin. Kukaan ei olisi niin typerä, mutta kuulosti ihanan helpolta ajatukselta," sanon hiljaa naurahtaen, vakavoituen nopeasti.
"Kokeilemme siis vakuuttaa että autamme?"

Jamima nyökkää.
"Voimme siten saada hieman aikaa miettiä tätä tilannetta uudelleen."

Nyökkään Jamimalle takaisin ja astun lähemmäs pappia.
"Tilanne näyttää siltä että meillä ei ole vaihtoehtoja, kuten jo totesimme monesti. Meillä ei ole suoraa keinoa tai ratkaisua ongelmaanne, mutta pidetään siitä diilistä silti kiinni. Eli me yritämme keksiä keinon auttaa teitä ja te autatte meitä pääsemään frelliin täältä. Mutta tämä tapahtuu meidän ehdoilla, ei teidän. Jos se ei käy, sinulla on vain yksi toimiva käsi. Miten on, suostutko?" Kysyn papilta.

Hetken Punaisen veljeskunnan pappi on hiljaa. Hän kuitenkin nyökkää.
"Saatte turvapaikan täältä."

"Hyvä. Aloitetaan siis siitä, että sinä viet meidät jonnekin missä voimme rauhassa miettiä mitä voimme tehdä ja valaiset meitä hieman siitä, miten te voitte auttaa meitä pääsemään pois."

Punaisen veljeskunnan pappi nyökkää jälleen ja Arpi irrottaa otteen hänestä. Pappi nousee ylös ja venyttelee kipeää kättään.
"Saatte turvapaikan. Mutta se ei ole pysyvä. Jos vain aiotte hyväksikäyttää armoani, en tule sitä hyväksymään."
Muutaman arnin jälkeen Chiasm, Arpi ja Jamima ovat yksinkertaisessa majassa, jonka ovat saaneet käyttöönsä. Arpi ottaa yhteyttä heidän avaruusalukseensa ja saa Garin kiinni. Linja on huono ja epäselvä. "Meillä on pieni ongelma, emme ihan heti pääse teidän luoksenne." Gar vastaa, että he ovat toistaiseksi turvassa, mutta joutuivat lähtemään planeetan kiertoradalta hieman kauemmas turvaan.

"Meillä ei ole todellisuudessa mitään keinoa millä saada 5 miljoonaa blutokia heille, eihän?" Varmistan muilta.

Jamima pudistelee päätään.
"Ei, ja jos saisimme sellaisen summan, antaisimmeko me sen noille hulluille? Mikä tahansa tuo profetia onkaan, mielestäni se on silti väärin tuhota kokonainen planeetan väestö."

"Olen samaa mieltä. Heidän päätään on myös melko turha yrittää kääntää. Näittekö sen papin katseen? Hän on tosissaan vaikka väittää kuuluvansa rauhalliseen veljeskuntaan. Emme siis edes yritä hankkia sellaista summaa, mutta miten saamme vakuutettua heidät että teemme niin?"

Jamima miettii.
"Ehkä sanomme, että aluksella on sellainen summa? Meidän vain pitää hakea se ja pääsemme pois?"

"En usko että he luottaisivat meihin niin paljoa. Toisaalta, jos pyytäisimme sitä pappia mukaamme hakemaan sitä rahaa? Sekään ei välttämättä menisi läpi, mutta voisiko se toimia?"

Jamima miettii.
"Voisiko sitä kysyä? En tiedä toimiiko se, mutta mitä jos hän haluaa vartijoita tai saattajia mukaansa? He eivät ole taistelevia, mutta kuitenkin."

"Me selviämme muutamasta hullusta kulttilaisesta, eikö? Meillähän on aseet aluksella ja ehkä Fealastakin voisi olla jotain hyötyä puhumalla järkeä heidän päähänsä?"

Jamima nyökkää:
"Ehkä Feala osaa keskustella heidän kanssaan eri tavalla, sillä hän itse on papitar. Joka tapauksessa, me emme siis ole hankkimassa heille blutokeja, mutta uskottelemme, että he saavat ne päästäksemme itse pois?"

"Teemme niin. Sanomme että aluksellamme on apu ja papin on syytä tulla mukamme, vartijoiden kanssa tai ilman. Loput sujuu tilanteen mukaan," sanon ja odotan vielä myöntyvää vastausta Arvelta.

Arpi nyökkää.
"Informoin Garia ja Sarwenia tästä kaikesta. Heillä on varmasti hyvää aikaa valmistautua."

"Hyvä. Sitten menemme tapaamaan pappia," sanon ja kun Arpi on ilmoittanut asian alukselle, lähdemme tapaamaan pappia.
"Olemme keksineet ratkaisun," aloitan kertomalla papille.
"Täältä on mahdotonta hankkia sellaista summaa nyt kun kaikki etsivät meitä, mutta aluksellamme on sitä mitä tarvitsette."

Punaisen veljeskunnan pappi katsoo heitä.
"Teillä on avaruusalus, jossa tarpeeksi blutokeja? Mutta miksi te sitten ryöstitte pankin jos teillä on ylimääräiset viisi miljoonaa blutokia?"

"Miksi emme muka haluaisi lisää rahaa?" Kysyn virnistäen papilta.
"Ja pankin ryöstäminen ei kuulunut varsinaisesti suunnitelmiin, se oli lähinnä koe. Joka onnistui."

Punaisen veljeskunnan pappi nyökkää. Tarina upposi häneen.
"Hyvä on. Viemme teidät alukselle, ja saamme viisi miljoonaa blutokia." Hän kurtistaa kulmiaan:
"Mutta mistä tiedän, ettette yritä huijata minua?"

"Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin luottaa teihin, sama koskee teitä. Te ette ole aiheuttaneet meille lisää ongelmia, miksi me teille? Palvelus palveluksesta."

Syy näyttää riittävän Punaisen veljeskunnan papille.
"Hyvä on. Annan käskyn valmistella avaruussukkulan. Siihen menee 10 arnia." Pappi poistuu.

"Parasta palata majaan ja päivittää tietoa muille," sanon ja lähden takaisin saamaamme turvapaikkaan, ilmoittaen Garille että pappi suostui ehdotukseemme.

Gar sanoo, että antaa koordinaatit sitten vasta, kun sukkula on ilmassa ja Chiasm on varma, ettei sukkulaa seurata. Hän ei halua antaa koordinaatteja etukäteen.

Ilmoitan ottavani yhteyttä kunnes tilanne on siihen sopiva ja istuudun alas odottamaan ajan kulua.

Arpi viettää aikaa omissa oloissaan. Jamima lähestyy Chiasmia jossain vaiheessa ja kysyy:
"Onko sinusta tuo profetia oikein?"

"Ei tietenkään. Ja nyt yritän saada tilanteen käännettyä Fealan avulla niin, että he lopettaisivat sen ohjuksen rakentamisen. Fealan on pakko saada hänen päänsä kääntymään ja tajuamaan, että mikään profetia ei voi vaatia niin monen viattoman hengen."

"Mutta metsästäähän Urth-Orthodoxkin inkvisitiolla muita."

"Totta. Ei se silti tarkoita että hyväksyisin tämän hullun kultin aikeet. Tämä on jotain mihin sentään ehkä pystymme vaikuttamaan."

Jamima nyökkää.
"Kyllä. Ja jos se on oikea profetia, se varmasti tulee täytäntöön omalla ajallaan, ampui Punaisen veljeskunnan pappi raketin aurinkoon tai ei?" Jamima esittää olettamuksensa kysymyksenä varmistuakseen, että he tekevät oikein.

"Olen samaa mieltä." Joudun myöntymään Jamiman sanoihin, vaikka se yhä mielettömältä kuulostaakin.

He jatkavat hiljaista odotteluaan, kunnes heidän majapaikkansa ovelle ilmestyy kaksi vartijaa. Chiasm tuntee toisen heistä punasilmäiseksi, joka heidät tänne on johdattanutkin.
"Sukkula alkaa olla valmis lähtöön."

"Hyvä. Olemme valmiita," sanon ja nousen ylös. Vieläkin punasilmäinen saa katseeni kiinnitettyä itseensä, tai silmäänsä tarkemmin sanottuna. Se on jotain mitä en näe kovin usein kotipaikassani.

Heitä lähdetään johdattamaan ulos maanalaisen kaupungin kaduille, jossa he astuvat renkaille kulkevan lavan päälle, jota hattupäinen mies ohjastaa. Matka on töyssyinen ja hidas. Temppelin edestä he ottavat matkaansa kaksi muuta vartijaa sekä Punaisen veljeskunnan papin.

"Tulevatko kaksi vartijoistasi mukaan?" Kysyn papilta.

"Kaikki neljä."

Ei kommentteja: